Trido nosio pancir na predizbornom skupu

Kanadski premijer Džastin Trido nosio je pancir na predizbornom mitingu, nakon što je njegov izborni štab primio bezbednosnu pretnju, prenosi Rojters.

Na fotografijama sa skupa u gradu Misisoga, u provinciji Ontario, vidi se da Džastin Trido ispod košulje nosi zaštitni prsluk.

Premijera Kanade su na bini okružili policajci sa rancima, prvi put od početka šestonedeljne predizborne kampanje za parlamentarne izbore 21. oktobra.

CBC je citirao neimenovani izvor iz Tridoove Liberalne partije koji je rekao da je premijer obukao pancir nakon što je primljena pretnja.

Trido, koji je zakasnio na skup 90 minuta, održao je govor bez incidenata.

Njegova supruga Sofi trebalo je da ga najavi, ali se to nije dogodilo.

Trido je na kraju skupa, kao i obično, ušao među okupljene kako bi se rukovao i slikao sa njima, ali je ovog puta bio okružen pripadnicima obezbeđenja.

Takve scene su nezabeležene u skorijoj istoriji Kanade, koja je uglavnom mirna, navodi Rojters.

Za razliku od SAD, gde su od 1865. godine ubijena četiri predsednika, u istoriji Kanade skoro da nema ozbiljnog poličkog nasilja.

Izuzetak je događaj iz 1970. godine, kada je radikalna grupa koja je tražila nezavisnost Kvebeka otela i kasnije ubila zamenika premijera te kanadske provincije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара