Huti tvrde da su zarobili hiljade saudijskih vojnika i oficira

Hutski pobunjenici u Jemenu saopštili su da su izveli veliki napad kod granice sa Saudijskom Arabijom i zarobili hiljade vojnika, među kojima ima i saudijskih oficira, kao i da su zaplenili više vozila.

Portparol Huta Muhamed Abdul Salam rekao je da su u napadu "pale tri neprijateljske vojne brigade". Napad je pokrenut pre 72 sata u blizini saudijskog regiona Nadžran, prenela je televizija Al Masirah, koja je pod kontrolom Huta.

Ofanziva je, navodi, izvedena dronovima i raketama. Saudijska Arabija, međutim, nije potvrdila ove navode.

"Operacija 'Božija pobeda' je najveća vojna operacija od početka brutalne agresije. Neprijatelj je pretrpeo teške gubitke i za samo par dana oslobođeni su veliki delovi teritorije", rekao je portparol Huta na Tviteru.

Huti, koji su intenzivirali napade na saudijske gradove, preuzeli su odgovornost i za nedavni, najveći do sada, napad na saudijsko naftno postrojenje pre dve nedelje.

Portparol vojne koalicije predvođene Saudijskom Arabijom koja se bori protiv Huta već četiri godine u Jemenu nije odgovorio na upit Rojtersa. Ova agencija navodi i da ne može da proveri navode.

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom pokrenula je intervenciju u Jemenu 2015. godine, nakon što su Huti svrgnuli međunarodno priznatu vladu u Sani 2014. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво