UN: Mađarska izgladnjuje migrante

Mađarska namerno izgladnjuje migrante kojima je odbijen azil i koji čekaju da budu deportovani, što je direktno kršenje međunarodnog prava, saopšteno je iz agencije za ljudska prava Ujedinjenih nacija u Ženevi.

Agencije za ljudska prava Ujedinjenih nacija u Ženevi pozvala je vlasti u Mađarskoj da prekinu tu praksu.

"Prema dostupnim izveštajima, od avgusta 2018. godine, najmanje 21 migrant koji čeka da bude deportovan ne dobija hranu redovno, neki i po pet dana", navela je portparolka za ljudska prava Ujedinjenih nacija Ravina Šamdasani.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 19. dec 2019, 13:11) - Nostradamus [neregistrovani]

Komentar

Upravo tako ja sam se vec davno pitao zasto Saudijska Arabija Katar i druge Arapske bogate zemlje ne primaju migrante.A Evropa ih prima to je neka cudna politika. Svi ti migranti nikada nece htjeti da se integrisu.

(četvrtak, 19. dec 2019, 12:43) - anonymous [neregistrovani]

нејасно

Зашто они не одлазе у пребогате земље као УАЕ, Саудијска арабија, Бахреин итд. Ја их у Европу не бих доводио јер они нити желе нити хоће да прихвате начин живота у земљи домаћина.

(petak, 03. maj 2019, 13:05) - Petar [neregistrovani]

Izbeglice i migranti

Kompletna deportacija svih koji su usli u Evropu na kontinente odakle su i kaznjavanje svih onih koji ih dovlace. Odbrana naroda Evrope bez kompromisa. Evropski narodi nisu na prodaju.