Egipatski sud pustio iz pritvora 17 homoseksualaca

Sud u Kairu oslobodio je 17 osoba koje su uhapšene prošlog meseca tokom akcije koju su vlasti sprovele protiv homoseksualaca, prenosi "Rojters" pozivajući se na neimenovane pravosudne izbore.

Oni su optuženi za praktikovanje homoseksualnih aktivnosti i podsticanje razvrata, a osuđeni su na tri godine zatvora ukoliko ne plate novčanu kaznu od 5.000 egipatskih funti, što je oko 285 dolara, navodi Rojters.

Iako homoseksualnost nije izričito zabranjena u Egiptu, to je zemlja u kojoj je društvo konzervativno i u kojoj je rasprostranjena diskriminacija.

Tako se homoseksualci često hapse i obično se optužuju za razvrat, nemoral ili bogohuljenje.

U oktobru egipatske snage bezbednosti uhapsile su 57 osoba tokom niza hapšenja do kojih je dovelo podizanje zastave u bojama duge na jednom muzičkom koncertu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво