Erdogan: Bez oklevanja potpisujem zakon o smrtnoj kazni

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da očekuje da će parlament usvojiti vraćanje smrtne kazne nakon referenduma o proširenju predsedničkih ovlašćenja, koji će biti održan 16. aprila.

"Porodice mučenika, heroja (propalog puča od 15. jula prošle godine) ne treba da brinu. Verujem, uz božju volju, da će nakon glasanja 16. aprila parlament učiniti sve što je neophodno kada su u pitanju vaši zahtevi vezani za smrtnu kaznu", naveo je Erdogan.

Na mitingu prenošenom na televiziji, Erdogan je istakao da će "bez oklevanja" potpisati zakon o vraćanju smrtne kazne, prenosi AFP.

Agencija ocenjuje da bi ovim potezom mogao da bude okončan put Turske ka članstvu u EU.

broj komentara 8 pošalji komentar
(nedelja, 19. mar 2017, 13:03) - anonymous [neregistrovani]

zdravo

Ne mogu a da se ne cudim.Menja sistem za sebe.Pa ljudi trenutno Erdogan ima jos dve god pa mu zavrsi prvi mandat.Ima pravo na jos jedan presednicki mandat.Znaci sve do 2023 god moze biti presednik bez da smeni sistem

(subota, 18. mar 2017, 19:04) - anonymousPero iz Svedske [neregistrovani]

Vrednost Turske

Najvaznija za regionu Sr.Istoka,strateski i geopoliticki vrednost
ta je Turska,,,,.Koja od dve velike sile Rusija ili Amerika uspe
dobiti kontrolu nad ove zemlje (Turske) Onda ce postepeno osvojiti
i celu Regionu Sr.Istoka....Pero

(subota, 18. mar 2017, 18:58) - anonymous [neregistrovani]

@ Evo

Tacno je to da ce izbaciti iz ustava Ataturkov zakon a i treba da ga izbaci , ali nece uvesti serijat sigurno.Turska ce biti primjer demokratije i dobrog zivota i prosperiteta za par godina upravo sto ce odustati od uclanjenja u EU kome nista dobrog ne donosi.Naprotiv clanice EU imaju dobit samo oni na vrhu a narod samo kuka (imate primjera dosta takvih od strane novih clanica.

(subota, 18. mar 2017, 17:31) - anonymous [neregistrovani]

Турска, Русија... исток!

Од времена Ататурка, када је постала секуларна, па све до данашњих дана, Турска је чинила све да се отвори, приближи европи, постане део те исте европе. На жалост, однос европе према Турској у многоме подсећа на однос те исте европе према Русији од времена Петра великог. Случајност? Не бих рекао. За запад су и једни и други (а и ми смо ту негде у истом кошу) варвари, Азијати, неевропљани, некултурни.

Као последицу оваквог односа данас имамо конфронтацију ове две моћне државе са западом.

Има ли ико морално право да за то окриви Турску, Рисију или било коју другу државу (а има их још) која се налази(ла) у сличној ситуацији?

(subota, 18. mar 2017, 15:08) - anonymous [neregistrovani]

Eto

Turska kakva god da je sila nema atomske bombe i kao takva se sa britancima,amerikancima,kinezima,rusima,francuzima,izraelcima ne može igrati ni karata.

(subota, 18. mar 2017, 13:58) - anonymous [neregistrovani]

Imaju keca u rukavu

... izbjeglice. Na žalost, Turska je uradila najviše da ih primi, mada ništa nije uradila da taj narod ostane bez svojih domova. Nije započela rat u Siriji, Iraku... Afganistanu.
Na takvom području gdje majku Tursku napadaju svi, od islamista plaćenih od cinicnog Zapada, preko Kurda pa do Zapada i Rusije koji zajedno rade da Tursku destabilizuju ispotiha...
Nije ni čudo da se čovjek kakav je Erdogan odluči na ovakav potez.
Bio je na početku, prije nekih 10ak godina, dobar ko hljeb!
Kurdi su počeli da osećaju Tursku kao svoju državu...

(subota, 18. mar 2017, 13:51) - anonymous [neregistrovani]

Smrtnu kaznu

... ima i SAD, pa ni kom ništa!

(subota, 18. mar 2017, 13:34) - R,Zivkovic,Rot-dam [neregistrovani]

Evo

ispunjava se san buduceg sultana Turske koje je odavno mastao.Prvo;dobice neograniceno ovlascenje da upravlja Turskom; drugo uvesce smrtnu kaznu, ako se neko usudi damu nesto prigovori.Treca faza je;Skidanje ili nestanak Ataturkove sekularne Turske iz ustava turske;cetvrto uvodenje serijata i obavezno nosenje veredza i marama za zene.Sto znaci ukinice sve sekularne zakone i samo ce biti zakoni Kurana ili serijata.zatim sledi ukidanje Parlamenta vec vlast ce biti samo u jednim rukama i to SUltana Erdogana.Erdogan je gajio nadu da ce Turska postati clanica EU, a kada je uvideo da od toga nema nista onda je on stvari uzeo usvoje ruke i radi sve ono stoje naumijo.Na kraju Turska je dans svidalo se to nekome ili ne postala velika sila i netrebajujoj nikakvi sufleri i savetnici kako ce Turska da bude svoja na svome.