Читај ми!

Teroristički napad u Keniji, desetine mrtvih

Najmanje 48 ljudi je ubijeno u noćašnjem napadu islamističkih ekstremista na hotele i policijsku stanicu u kenijskom mestu Mpeketoni na obali Indijskog okeana, javio je Bi-Bi-Si. Odgovornost za napad preuzela islamistička organizacija El Šabab.

Izveštač Bi-Bi-Sija Jusuf Dajo iz Najrobija javio je da je napad počeo sinoć u 20.30 po lokalnom vremenu, dok su meštani gledali fudbalsku utakmicu Svetskog prvenstva na televiziji, prenosi Tanjug.

Svedoci u Mpeketoniju, gradu na 20 kilometara od ostrva Lamu - poznatog kenijskog turističkog letovališta, naveli su da je pucnjava trajala nekoliko sati i da su neke zgrade u plamenu.

Lokalni stanovnici su naveli da su napadači oteli kombi i iskoristili ga za napade na različite lokacije širom mesta.

Svedoci su potvrdili da su naoružani napadači sa pokrivenim licima, bacili eksploziv na lokalnu policijsku stanicu pre upada i krađe oružja.

Komandant kenijske policije Dejvid Kimaijo rekao je da su naoružani napadači napali i banku.

Odgovornost za napad preuzela je islamistička organizacija El Šabab. "Komandosi su sinoć izveli uspešan napad na Mpektoni", navodi se u saopštenju te terorističke organizacije.

Kao razlog navodi se razmeštanje kenijskih trupa u Somaliji, koje El Šabab optužuje za ubistva muslimanskih učenjaka, što je vlast u Najrobiju odbacila.

Mpeketoni je malo mesto gde boravi samo nekoliko stranaca koji su u poseti regionu i nalazi se na 100 kilometara od Somalije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи