Kralj popa počiva u Velikom mauzoleju

Majkl Džekson sahranjen noćas na groblju Forest lon u predgrađu Los Anđelesa. Pozlaćeni kovčeg sa telom pevača prenet u Veliki mauzolej i položen u grobnicu.

Pop pevač Majkl Džekson, koji je 25. juna umro u 51. godini, sahranjen je noćas na groblju Forest lon u Glendejlu, predgrađu Los Anđelesa.

Sahrani su prisustvovali porodica "kralja popa" i njegovi prijatelji, među kojima su bili Elizabet Tejlor, Kvinsi Džouns i Makoli Kalkin.

Soul pevačica Gledis Najt je otpevala gospel pesmu, a tekstopisac Klifton Dejvis je izveo jednu numeru grupe "Džekson Fajv" u kojoj je Džekson počeo karijeru.

Pevačeva deca, 12-godišnji Prins Majkl, 11-godišnja Paris i sedmogodišnji Prins Majkl Drugi-položila su krunu na kovčeg "kralja popa", navodi se u saopštenju koji je Džeksonova porodica objavila posle ceremonije.

Pozlaćeni kovčeg sa telom Majkla Džeksona prenet je u Veliki mauzolej i položen u grobnicu.

Pevač će počivati među grobnicama zvezda kao što se Hemfri Bogart, Net King Kol i Volt Dizni.

Privatna ceremonija na otvorenom, pred oko 200 ljudi, trajala je nešto više od jedan sat i završena je oko 22 časa po lokalnom vremenu (7 sati po centralnoevropskom).

Oko 400 novinara i nekoliko manjih grupa Džeksonovih obožavalaca okupilo se ispred ulaza u groblje Forest lon, ali ih je obezbeđenje držalo na odstojanju.

Troškovi sahrane nisu objavljeni, a američka štampa pominje iznos od milion dolara.

Majkl Džekson je umro u Los Anđelesu od prevelike količine lekova. Policija tretira njegovu smrt kao ubistvo i nastavlja istragu.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">