Čitaj mi!

Ugašen požar u Istanbulu

Požar u Polat tornju u centru Istanbula posle velikih napora vatrogasaca, potpomognutih helikopterima, lokalizovan. U neboderu u Istanbulu izbio požar koji je lokalizovan. Nema povređenih, a ljudi su brzo evakuisani iz zgrade.

Veliki požar, koji je izbio u Polat tornju u centru Istanbula lokalizovan je akcijom vatrogasaca potpomognutom helikopterima, a povređenih nema, saopštili su zvaničnici.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, u toku je istraga o uzroku požara koji je zahvatio Polat toranj, odakle je evakuisano više stotina ljudi.

Zgrada Polat tornja u centru je Istanbula i ima 42 sprata, a u njoj se nalaze prodavnice, stanovi i kancelarije.

Turska državna televizija je javila da se vatra veoma brzo proširila jer je počela da gori izolacija u spoljnim zidovima, a taj deo Istanbula bio je pokriven gustim dimom.

Predsednik opštine Šišli Mustafa Sarigul gde se zgrada nalazi rekao je ta tursku televiziju da gori samo spoljni deo zgrade i da nema opasnosti da se vatra proširi na unutrašnjost zgrade.

Polat kula je "pametna zgrada" pišu turski mediji i njen protivpožarni sistem je na vreme aktiviran što je sprečilo širenje vatre na unutrašnjost.

U gašenju požara korišćeni su i helikopteri. Požar je lokalizovan i gotovo ugašen, a iz zgrade još uvek izbija dim.

Vlasnik zgrade Adnan Polar rekao je turski dnevnik Hurijet da sistem za gašenje požara jedan od najsavremenijih i da je napravljen tako da pokriva ukupnu 36.000 kritičnih tačaka u zgradi.

On je rekao i da u zgradi stanuje oko 1.500 ljudi.

Guverner regije Istanbul Avni Mutlu rekao je za Hurijet da je najverovatniji uzrok požara kvara na sistemu za klimatizaciju.

broj komentara 0 pošalji komentar