Читај ми!

Berluskoniju preti zatvor

Tužilaštvo u Milanu traži pet godina zatvora za bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija, optuženog da je podmitio poreskog advokata. Berluskoni optužen da je svom advokatu Dejvidu Milsu dao 450.000 evra kako bi lažno svedočio u njegovu korist u više sudskih procesa.

Italijanski tužioci iz Milana zatražili su da bivši premijer Silvio Berluskoni bude osuđen na pet godina zatvora zbog podmićivanja svog poreskog advokata.

Tužilac Fabio de Paskvale rekao je da je "sigurno, van svake razumne sumnje, optuženi kriv" i da je Berluskonijeva odbrana "zasnovana na lažnim dokumentima", prenosi AFP.

Berluskoni je optužen da je britanskom advokatu Dejvidu Milsu dao 450.000 evra da bi lažno svedočio u njegovu korist u više sudskih procesa tokom 1990-ih godina.

Bivši premijer poriče optužbe i krivi tužioce da kuju zaveru protiv njega.

Mils je 2009. godine osuđen na četiri i po godine zatvora, ali je apelacioni sud odbacio ovaj slučaj 2010. godine zbog zastarelosti.

Advokat je u decembru prošle godine rekao da je tvrdnja koju je izneo u pismu svom računovođi o tome da je dobio novac od Berluskonijevih ljudi bila "čista izmišljotina", dok tužioci tvrde da je Mils slagao kada je negirao prvobitnu izjavu.

Protiv Berluskonija se vode četiri sudska procesa za davanje mita, utaju poreza, seksualne odnose sa maloletnom prostitutkom, zloupotrebu položaja i odavanje tajni sa suđenja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи