Napad na vojni autobus u Tunisu, 14 žrtava, proglašeno vanredno stanje

Najmanje 14 osoba je ubijeno, a 11 je ranjeno u napadu na vojni autobus u kom su se nalazili pripadnici tuniske predsedničke straže, javlja Rojters. U Tunisu uvedeno vanredno stanje. Srpski ambasador Nikola Lukić kaže da među stradalima nema civila.

Izvor iz kabineta predsednika Tunisa potvrdio je da je najmanje 14 osoba poginulo kada su za sada nepoznati napadači digli u vazduh vojni autobus u gradu Tunisu.

Tuniska nacionalna televizija Vatanja navela je da se eksplozija dogodila u aveniji Muhamed Peti u centru tuniske prestonice, prenela je agencija AP. 

Hitna pomoć je na licu mesta, a bezbednosne snage brzo su blokirale područje.

Uzrok eksplozije još nije poznat, navodi britanska agencija.

Nakon eksplozije predsednik Tunisa Bežid Kaid Esebsi uveo je vanredno stanje u zemlji i policijski čas u prestonici Tunisu.

Ambasador Srbije u Tunisu Nikola Lukić rekao je Tanjugu da među poginulima nema civila, već su stradali samo predstavnici predsedničke garde.

Lukić je naveo da je zgrada srpskog diplomatskog predstavništva u Tunisu udaljena oko dva kilometra od mesta napada i da se eksplozija nije ni čula.

Napomenuo je da je obaveza srpskih državljana koji doputuju u tu zemlju da se, prema uputstvu Ministarstva spoljnih poslova, jave ambasadi, a da javljanja nije ni bilo u protekle dve sedmice.

Prema njegovim rečima, srpski državljani koji su u Tunisu, uglavnom su u mešovitim brakovima i stanuju dalje od centra grada.

Tunis je ove godine pretrpeo dva velika napada na svoj turizam. Nepoznati napadač je ubio u junu 38 osoba na plaži, a nešto ranije su teroristi ubili dvadeset i jednog turistu u muzeju "Bardo" u Tunisu. Islamska država je preuzela odgovornost za oba napada.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 24. nov 2015, 19:39) - anonymous [neregistrovani]

@: Svet

Mislim da bi trebalo već da smo shvatili da je svet u ratu. Kakvom ratu, na koju će stranu itd. , ne zna se, ali smo u ratu.

(utorak, 24. nov 2015, 19:04) - anonymous [neregistrovani]

svet

Sta se bre ovo desava sa svetom?! Pogledajte samo vesti za danasnji dan! Da te strah uhvati!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">