Češka, šokantna reklama za oružje

Časopis "Streljačka revija" objavio je reklamu za oružje, koristeći fotografiju pogubljenja britanskog humanitarca Dejvida Hejnsa. Trgovcu oružjem koji je platio reklamu preti kazna do 74.000 evra.

Trgovac oružjem iz Visokog Mita šokirao je Čehe novom reklamom za puške i automate "kalašnjikov", u kojoj je autentičnoj fotografiji pogubljenja britanskog humanitarca Dejvida Hejnsa u Siriji dodao poruku: "Kada ste goloruki, brzo možete da budete oboreni na kolena."

Fotografija tik pred pogubljenje Hejnsa na kojoj se vidi kako on kleči u narandžastom kombinezonu a nad njim stoji maskirani radikalni islamski fundamentalista iz Islamske države, reklamira trgovca oružjem Martina Rudolfa u najnovijem broju časopisa Streljačka revija, piše dopisnica Bete iz Češke.

"Reklama je namenjena sportskim streljačima. Trebalo je da ih zabavi i zainteresuje preko nečega što se danas vidi često i što je poznato iz medija. Nema za cilj da propagira bilo šta drugo nego naše proizvode", rekao je vlasnik oružarske radnje "Zeleni sport" Martin Rudolf.

Češkom radiju je priznao da mu već stižu ogorčene reakcije, međutim, ogradio se da smatra da granicu dobrog ukusa prelazi ubijanje pre nego reklama u stručnoj reviji.

Rudolfu za šokantnu reklamu preti kazna do 74.000 evra, a reklamom će se pozabaviti i Savet za reklamu, koji može da naredi njenu zabranu.

Prema češkim zakonima, reklama ne sme da krši moral, ne sme da vređa političke i religijske poglede na svet i ne sme da izaziva strah.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 08. jan 2015, 06:26) - Žika, srpski menadžer [neregistrovani]

Za menadžment i za marketing sve može biti korišćeno

Reklama je OK jer je u kapitalizmu vrednost novca i kapitala daleko važnija i veća od vrednosti ljudi. Ne zaboravite, i Srbija je od 5. oktobra 2000. godine na tom putu i ne ometajte naše evrointegracije.

(četvrtak, 08. jan 2015, 01:46) - NemanjaBG [neregistrovani]

Realnost

A ko je kaznio Beneton,kad su u toku rata u Bosni slikali srpke leseve u crno beloj boji,samo jedan les je bio u boji,videla se crvena krv,a ispod je pisao UNITED COLORS OF BENETON?? ko je njih kaznio zbog toga,koliko ja znam nije niko,zato nemojte vi domaci nasi,da branite tamo neke tudje spijune koji su spijunirali za ko zna cije interese,molim vas....

(četvrtak, 08. jan 2015, 00:36) - anonymous [neregistrovani]

...

Dobro, svakako da ovim vredja na neki nacin zrtvu ali je vlasnik dao svoj doprinos protiv islama, ekstremista..... ovaj svet mora da shvati kakva je to religija, i znam da je bozic, ali je svi moramo obuzdati, dok ne bude kasno...

(sreda, 07. jan 2015, 21:59) - Denis M. [neregistrovani]

bizarno

Bizarno, surovo ali istinito.Prodavac koji je poželeo da profitira, napravio je grešku po pitanju vremena i mesta.Da je reklama bila par dana ranije naprimer u Francuskoj možda bi svet danas imao manje ružnih informacija.Tužno, bizarno ali fakat.

(sreda, 07. jan 2015, 20:38) - Лучо Русофил [neregistrovani]

Реклама

Таква реклама је нормална за оне који производе ратове и њихов народ овиси о војној индустрији.

(sreda, 07. jan 2015, 12:05) - Aotearoa [neregistrovani]

Krajnje bizarno !

Ne samo onaj ko je narucio ovu bizarnu reklamu, vec i oni koji su uradili istu, pored paricne kazne treba da odgovaraju za pokazanu svirepost, ignorantnost i indiferentnost prema ljudskom stradanju !