Читај ми!

Зимска идила на југозападу Србије – снег у априлу забелео кровове

У Новој Вароши, Новом Пазару и Рашки од ноћас пада крупан снег. Пало је око пет центиметара снега, јављају извештачи РТС-а. Веје и на Копаонику и Голији. Метеоролози предвиђају да падавине престају после подне.

Хладни талас је, осим планинским пределима, донео снежне падавине и нижим деловима Србије.

Крупан снег од ноћас пада у Новој Вароши, а извештач РТС-а јавља да је пало око четири центиметра.

Снег је обелео и поткопаонички и подголијски крај. Крупан снег пада од раних јутарњих часова на територијама Новог Пазара, Рашке и планинских села.

Висина снежног покривача креће се од једног до пет центиметара. Воћари напомињу да у овим крајевима вегетација и цветање касне у односу на већи део Србије па не очекују да ће падавине и краткотрајне ниске температуре утицати на принос и род воћа.

Надлежни из Путева апелују на додатни опрез с обзиром на то да је добар део возача зимске гуме већ заменили летњим. Сви прилази планинским центрима у новопазарском и рашком крају су проходни.

Снег је завејао и путеве на Голији. На правцу од Преког Брда до Одвраћенице, где снег прави највеће проблеме, налази се само кућа Милојице Величковића који је навео да је пало око 60 центиметара снега.

На Голији је снег и протеклих дана правио проблеме путарима, а код Одвраћенице су током викенда реаговале и спасилачке службе и извлачиле путнике из завејаних аутомобила. 

Снега има и на Копаонику. Репортер РТС-а јавља да је путни правац од Брзећа ка Копаонику је проходан за саобраћај, иако снег пада од синоћ. На коловозу има до пет центиметара снега, а на планини 35 центиметара. Магла смањује видљивост на 200 метара.

Забелело се и у централном делу Косова и Метохије, али се снег није задржавао на коловозима. Снег је падао и у Сјеници и на Златибору. 

У целој земљи је облачно и свеже. У нижим пределима повремено се очекује киша, а на планинама снег. Престанак падавина очекује се после подне и увече.

Најнижа температура од 1 до 5 степени, а највиша дневна од 7 до 14 степени.

Топлије време се очекује од сутра, са највишом дневном температуром до 19 степени.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво