Читај ми!

Најтоплији дан врелог таласа, на снази црвени метео-аларм

У Србији ће данас бити најтоплији дан у врелом таласу. Најнижа температура од 17 до 24, а највиша у већини крајева од 36 на северозападу до 42 степена на југоистоку Србије. На снази црвени метео-аларм.

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да ће у Србији бити сунчано и веома топло са температуром од 36 на северозападу до 42 степена на југоистоку Србије.

На снази је црвени метео-аларм. То значи да је време врло опасно. Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња.

Према упозорењу, треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Треба пратити и савете лекара и надлежних државних служби. 

После подне, увече и током ноћи на северу Србије, уз изоловани развој облачности, ређа појава краткотрајних пљускова са грмљавином.

Дувае слаб и умерен ветар, у планинским пределима и на северу јак, краткотрајно и олујни јужни и југозападни, а крајем дана и током ноћи у Војводини у скретању на северозападни.

Најнижа температура од 17 до 24, а највиша у већини крајева од 36 на северозападу до 42 степена на југоистоку Србије.

У Београду сунчано, а какво-такво освежење доносиће умерен јужни ветар. Највиша температура 38 степени.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво