Читај ми!

Пред нама два дана са обилним падавинама, на снази црвени и наранџасти метео-аларм

У Србији умерено до потпуно облачно, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином. Локално се очекују и временске непогоде са градом, појачаним ветром и великом количином падавина. Највиша дневна температура од 17 до 22, а највиша од 25 до 29 степени. На снази црвени и наранџасти метео-аларм.

Србију је јуче погодило невреме широм земље. Са непогодама у недељу су се суочавали и грађани Расинског округа, Владичиног Хана, док је у делу општине Петровац на Млави проглашена ванредна ситуација. И жичара на Златибору се покварила током невремена.

На делу ауто-пута код Пирота због обилних падавина било је одрона и изливања воде по путу. 

И данас се очекује умерено до потпуно облачно време, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином. Средином дана, после подне и увече локална појава непогода са градом и олујним ветром, при чему се већа количина падавина очекује у Бачкој, Срему и деловима западне Србије.

Могући су краткотрајни нагли порасти водостаја са мањим локалним изливањима, као и мањи бујичним водотоцима на сливовима Јадра, Колубаре, Црнице, Лепенице, Лугомира, Ресаве, Раванице, Млаве и Тимока.

У Београду, киша могућа пре подне, пљускови и грмљавина од средине дана.

У Бачкој, Срему и западној Србији је на снази црвени метео-аларм. Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња.

У осталим деловима Србије на снази је наранџасти метео-аларм. То значи да је време опасно и да су прогнозиранe опасне временске појаве таквог интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

Нестабилно и у уторак

Слично, нестабилно и кишовито, биће и у уторак. Обилније падавине се очекују у првом делу дана. Пре подне на северу, а после подне и увече и у осталим крајевима престанак падавина и постепено разведравање.

Дуваће слаб и умерен ветар, северозападни. Најнижа температура од 17 до 21, а највиша од 24 до 28 степени.

Од среде стабилизација времена са више сунчаних интервала. Најнижа температура од 15 до 20, а највиша од 26 до 29 степени.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво