Читај ми!

Поново упаљен метео-аларм, променљиво до уторка

Жути метео-аларм, који означава потенцијално опасно време, упаљен је за целу Србију, осим Бачке, објавио је Републички хидрометеоролошки завод.

Према прогнози РХМЗ-а, данас ће бити топло, на северу претежно сунчано, у осталим пределима променљиво облачно, понегде са краткотрајним пљусковима и грмљавином, углавном после подне. 

Јуче су веома моћни олујно-градоносни облаци захватили већи део Србије, па је систем одбране од града дејствовао у пуном капацитету и до поподневних сати испаљено је 838 ракета. 

У Београду ће првог дана викенда бити претежно сунчано, у најтоплијем делу дана 27 степени.

У недељу пролазно наоблачење местимично с кишом, краткотрајним пљусковима и грмљавином, које ће ујутру захватити Војводину, пре подне прошириће се и на остале пределе Србије. После подне постепено разведравање.

Ветар умерен, северозападни. Најнижа температура од 10 до 18, а највиша од 22 до 26 степени.

Првог дана наредне седмице променљиво облачно и свежије, на истоку земље, као и у брдско-планинским пределима понегде краткотрајна киша и пљускови. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 9 до 14, а највиша од 18 до 23 степена.

У уторак променљиво облачно и свеже, у брдско-планинским пределима ретка појава краткотрајних пљускова. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од 8 до 14, а највиша од 21 до 26 степени.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се