Нагли пад температуре у Србији, током дана све хладније

Киша и тамни облаци од јутрос нас чекају уместо сунца и ведрог неба. Температура је негде опала и за десетак степени, а очекује се да ће током дана бити све хладније.

Из јучерашњих мајица и папуча у гумене чизме за кишу и топлу одећу. Тако укратко изгледа јутро у већем делу Србије.

Наоблачење које је захватило северне, зпадне и југозападне крајеве, укључујући и Београд, током преподнева прошириће се и на централну Србију условљавајући местимично кишу слабог до умереног интензитета.

На истоку и југоистоку пре подне могућа је локална појава кише или пљускова са грмљавином. 

Према речима метеоролога Недељка Тодоровића, током дана ће бити све хладније и хладније. Температуре ниже од просека за ово доба године очекују се и наредних неколико дана. 

Максимална дневна температура биће око 18 степени, док се нешто топлије време очекује само на крајњем истоку и југу земље. 

Слаба киша од раног јутра успорава саобраћај, па се возачима саветује опрез у вожњи – држите одстојање и возите у ограничењима.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(четвртак, 03. окт 2019, 13:13) - anonymous [нерегистровани]

Nije normalno

Pažnja se svakako odvlači od mnogo čega, ali jedno stoji: nagli padovi temperature nisu prirodne pojave. Druga je stvar što većina naroda o tome gotovo ništa ne zna.

(четвртак, 03. окт 2019, 12:46) - anonymous [нерегистровани]

Smejanje

Napis je potpuno u pravu. Dozvolili ste da vas plase vremenskim prognozama. Nasedate na kojekakve alarme. Nije to cak problem,koliko se crvenom bojom prikazuju ubistva, sudari...itd....samo da bi se narodu skrenula paznja.

(четвртак, 03. окт 2019, 12:11) - Boom [нерегистровани]

Boom

A ja bih dodao, oktobar je mesec u godini sa najmanje padavina, tako da tvrdnja prvog komentara nema smisla!

(четвртак, 03. окт 2019, 08:59) - Jasna [нерегистровани]

Opismenite se

Ne znam se pise odvojeno.

(четвртак, 03. окт 2019, 08:37) - anonymous [нерегистровани]

Re: Umirem od smeha

To što si ti neznas nije problem ovog teksta. Nigde se ovde ne plaši narod, lepo se navodi kakvo vreme treba očekivati narednih dana, a jeste neuobičajeno da temperatura preko noći toliko padne.Meteo alarmi su važni i ne služe da plaše nekoga zato što pada kiša u oktobru.

(четвртак, 03. окт 2019, 07:50) - anonymous [нерегистровани]

Umirem od smeha

Zaista me uveseljavate. Kisa u oktobru !!! Koji je "alarm na snazi" ?? Meni lici na zuckasto. Mladi ste vi da bi se u gradovima (!!!) secali snega od novembra do negde marta. Vama je danas kisa problem ! Plasite narod.