Припреме за вакцинацију ђака

Школе почињу да обавештавају родитеље и ђаке о организованој вакцинацији против новог грипа. Обавеза школа је да анкетирају родитеље да би утврдиле колико је њих заинтересовано да им деца буду вакцинисана.

Од данас школе обавештавају родитеље и ђаке о организованој вакцинацији против новог грипа.

Здравствене службе спремне су за вакцинацију, а на школама је да приликом поделе књижица, родитељима уруче и препоруке за спречавање ширења грипа и од њих зависи почетак имунизације у диспанзерима, домовима здравља и у школама у којима за то постоје услови, рекао је за РТС координатор за вакцинацију, др Владимир Петровић.

Пун ефекат, каже Петровић, може се очекивати крајем месеца.

"Наша обавеза је да анкетирамо родитеље на родитељским састанцима и да утврдимо колико је њих заинтересовано да им деца буду вакцинисана и да их у складу с тим усмеримо на места где се вакцинација може обавити", рекао је директор Гимназије у Крушевцу Вукман Кораћ.

Кораћ каже да ће и наставници бити анкетирани и сви који искажу интерес, биће усмерени на права места.

Епидемиолог Драган Вуксановић каже да има довољно вакцина и мобилних екипа које би могле да врше вакцинацију деце по школама.

Директорима основних школа у петак је прослеђено упутство Радне групе против пандемије грипа. Родитељи ће одлучивати у име деце да ли ће она примити вакцину, моћи ће да присуствују вакцинацији ако то желе, или да одговарајуће овлашћење доставе наставницима.

Министар здравља Томица Милосављевић је рекао да је вакцинација деце школског узраста веома важна, јер представља заштиту од вируса новог грипа током ове, али и наредне сезоне.

Милосављевић је изјавио да се вакцинација становништва "наставља несмањеним интензитетом" и изразио наду да ће одзив грађана бити све већи у наредним недељама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се