Читај ми!

Куће за младе у лозничким селима

Град Лозница ускоро ће расписати трећи конкурс за изградњу или реконструкцију куће за младе брачне парове на селу. У претходне две године ту прилику искористило је 14 породица од којих су неке до тада живеле у изузетно лошим условима.

Шесточлана породица Илић из Горње Бадање живи у кући без основних услова - струје, воде и купатила. Једини приходи су од наднице и накнаде за децу што је недовољно за улагања у обнову домаћинства. Новцем који су добили од града купили су шпорет и грађевински материјал, како би седми члан на пролеће стигао у лепши и топлији дом.

"Мој најстарији има 17 година, шест година, четири године, близанци сад ће три, и у априлу очекујемо бебу, дечака" каже Биљана Илић, из Горње Бадање, а Милан Илић додаје: "Добио сам за реконструкцију куће 600 хиљада динара и искористићу за унутрашње радове, керамику, купатило, кречење."

За реконструкцију куће једна породица може добити до 600 хиљада динара, а за изградњу милион и двеста. У ту сврху из градског буџета до сада је издвојено 12 милиона динара.

"Са овим средствима 14 породица са 36 деце је изградило или обновило своје домове и наставало да живи на сеоском подручју, на овај начин као и великим инфрастркутрним улагањима руководство града даје значајан допринос равномерном развоју нашег града. Посебну пажњу при реализацији ових активности поклањамо вишечланим породицама као и породицма које имају слабије имовинско стање", наводи Дејан Сталовић, градски менаџер.

Највеће интересовање за останак на селу уз подршку локалне самоуправе, исказали су мештани у долини реке Јадар. средства за нови конкурс већ су опредељена, а основни услови су да супружници имају до 43 године старости и да живе на подручју града Лознице.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи