У Сокобањи после две деценије прорадио биоскоп

Централни плато у Сокобањи добио је име великог пријатеља тог места -драмског писца и академика Душана Ковачевића, на иницијативу Добротворног друштва Сава. Исте вечери у Сокобањи је, после 20 година, отворен реновирани биоскоп Моравица.

Душан Ковачевић, како је сам израчунао, више од 40 година редовно посећује Сокобању, почасни је председник добротворног друштва Сава и помаже унапређење културног живота овог места. Због свега тога централни плато у Сокобањи добио је његово име.

"Мени је част што су људи у Сокобањи именовали један део лепог трга. И договорили смо се да убудуће у тим зградама које су уствари културна историја у Сокобањи учинимо нешто за позориште, филм", каже Душан Ковачевић, драмски писац и академик.

Са нестрпљењем је дочекано и отварање реновираног биоскопа Моравица, јединог у Сокобањи, у коме 20 година није било пројекција.

Модерна мултифункционална сала погодна је и за одржавање традиционалних манифестација. А очекује се да ће увек бити пуна собзиром на то да је Сокобања медју најпосећенијим домаћим дестинацијама.

"Изузетно је важне да се и туристима понуди у 4 годишња доба, током 365 дана и садржај биоскопских пројекција, гостовања позоришта из целе земље", каже Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобање

"Идемо са формирањем Културног центра, тако да ћемо све своје установе културе ставити под једну капу и коначно почети да се бавимо историјом Сокобање", наводи др Миодраг Николић, председник општине Сокобања.

Прва пројекција у свечано отвореном реновираном биоскопу био је нови филм Душана Ковачевића "Није лоше бити човек", а новац од продатих карата намењен је угроженој породици из ове бање.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво