Читај ми!

У сећању колега: храбра, истинољубива, јединствена

Гордана Петровић (1960–2022) дипломирала је на Филолошком факултету у Београду, али је новинарство био њен професионални живот, а телевизија друга кућа. Новинарску каријеру започела је 1983. у ТВ Београд и до краја остала у Радио-телевизији Србије.

Била је заменица главног и одговорног уредника Информативног програма РТС-а, уредница политичке рубрике, уредница Дневника. Потписала је небројено извештаја, многе специјалне емисије, пратила је рад Тужилаштва за ратне злочине.

Петнаест година уређивала је емисију „Ово је Србија” и била заменица одговорног уредника те редакције. Сарадња са дописницима, којима је пружала уредничку подршку, била је важан део тог посла.

„Нисмо се увек слагали у послу, што је и нормално али је увек била заштитнички настројена према свим својим колегама и давала неку сигурност и слободу у раду”, истиче Горан Јовичић, уредник панчевачког дописништва РТС-а. „Увек је говорила да радимо онако како ми мислимо да је то најбоље.”

У сећањима колега остаће јединствена.

„Гоца су увек интересовале приче о животу обичних људи и истинољубиво је инсистирала да се чује о невољама са којима се свакодневно сусрећу и да се осветле теме које их брину”, истиче Силвија Пашајлић, уредница Дописништва Чачак. „Радовала се искреним сведочењима наших саговорника и истицала да је важно да се чува народна традиција и култура, како би се свако сећао одакле потиче.”

„Храбра, харизматична, неко са чврстим ставом”, каже Вања Чолић, уредница зајечарског дописништва, „а с друге стране, нежна и пуна љубави и разумевања за свет око себе, са таквим особинама корачала је и кроз новинарство и кроз свој живот, не увек најлакшим путем. Баш таква, недостајаће нашој Редакцији, на првом месту својој породици.”

Гордану ћемо памтити као сјајну колегиницу и искреног пријатеља.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво