У Расинском округу и даље натраженији радници машинске, електро и грађевинске струке

Након две године паузе због пандемије, у Крушевачкој хали спортова одржан је 31.сајам запошљавања. Преко 40 послодаваца понудило је скоро 500 радних места. Фризери и аутомеханичари са искуством у Крушевцу зарађују месечно минимум 70.000 динара, колика је и почетна плата машинском инжењеру.

Најтраженија су занимања машинске, електро и грађевинске струке,сви  степени образовања. Посла има и за економске техничаре, возаче, столаре, шиваче, пекаре и куваре.

 Невена Павловић из Крушевца је дипломирани економиста од новембра прошле године. " Пријављена сам на биро од фебруара. Од тада тражим посао. За сада није било успеха, али се надам. Овде сам видела пар занимљивих послова који су у струци ,надам се да ћу наћи посао у скорије време, оптимиста је Невена.

Њена суграђанка Милица Симић преко Националне службе запошљавања нашла је  посао, као приправник на годину дана, у новинама "Град", крушевачким новинама. "Иначе, сам по струци дипломирани виолончелиста, односно дипломирани музичар," каже Милица и нада се да ће  се добро снаћи новодобијеном послу.

Поједине иностране компаније које послују у Крушевцу, имају стално расписан конкурс за 100 и више радника.

 Марина Збиљић, послодавац из Крушевца,каже:"Од пресудног је значаја имати, пре свега, квалитеног сарадника за опстанак и развој фирме. Ми смо релативно млада фирма тако да смо у потрази за сарадницима, који ће испунити наша очекивања и,наравно, ми њихова."
 Никола Дреновац, такође послодавац из Крушевца, наводи да су му потребни  грађевинци, високообразовани и архитекте. "У последње време их има све мање, тако да смо се пријавили на Сајам да покушамо да нађемо неко одговарајуће лице," нада се Дреновац.

Занатске радионице, већ неколико година уназад, траже молере, водоинсталатере и керамичаре, којих нема на евиденцији незапослених у Крушевцу.

 Предраг Марковић, директор Филијале НСЗ у Крушевцу, износи податне о незапослености. "На нивоу града је било преко 10. 000 у мају прошле године, а сад смо на 8. 400. Видећемо какав ће мај бити, што значи да се број незапослених смањује, да се одређена радна снага запошљава," оцењује директор.

Међу дефицитарним занимањима у Крушевцу су и медицински радници, пре свега анестезиолози и пулмолози.

 

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се