Прокупље: Казне за неодговарање

Прекршајни суд у Прокупљу претрпан је тужбама због неблаговременог достављања информација од јавног значаја. Најчешће су то појединци или правна лица која на више адреса упућују захтев за информацијом желећи на томе да дођу до лаке зараде. У овом проблему нашли су се и становници планинских села са Радана која су у моменту када им се тражио одговoр искључиво електронским путем, месецима била одсечена од света због снега.

Милорад Ковачевић, председник МЗ Статовац, кажњен је са хиљаду динара, јер КК "Зона Бојс" из Блаца није на време доставио, у електронској форми информације о броју регистрованих клубова, играча, терена, подмлатку.

"Ја сам одговорио, са закашњењем, тачно. Без обзира што нисам знао за ту обавезу, заиста нисам знао", каже Милорад Ковачевић, из Статовца. И додаје: "Месна заједница Статовац и све остале МЗ нити имају жиро рачун, нити имају паре, нити имају просторије, нити имају људство. У Горњем Статовцу пријављених за становање има укупно три становника."

Писмо исте садржине добили су сви председници МЗ општине Прокупље које се налазе на Радан планини.

Мирољуб Станковић, из Житног Потока каже да није имао времена да одговори. "Нисам могао да дођем до Прокупља, јер смо били завејани месец дана и овако немамо превозна средства, немамо аутобус, не ради линија. У међувремену, прошао је неки период и долази ми тужба од тог кошаркашког клуба и адвоката. Одем на суђење и будем осуђен и морао сам да платим, казне ме на 26.500 динара."

"Ја сам одговорио и судија ми уважио, али ми је послао да сам одговоран и казнио ме опоменом да би адвокат наплатио трошкове", каже Стојадин Стојиљковић, из Гласовика.

КК "Зона бојс" нисмо нашли на пријављеној адреси, а у општини Блаце су нам рекли да они нису активни пуне две године и да нису оправдали средства која су им дата из буџета.

У 10 села на Радан планини живи тек стотинак становника. Најмлађи има 65 година, а дечји плач последњи пут се чуо пре 36 година.

У прекршајном суду у Прокупљу су нам потврдили да је овај вид тужби прошле године доживео праву експанзију, па је само током прва три месеца примљено више од сто захтева за достављање информација од јавног значаја.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи