Читај ми!

Сарајлија Дамир Строил победник 19. Стронгмен Еврокупа у Козарцима

Шест снагатора из Румуније, Босне и Херцеговине, Пољске и Србије надметало се у селу Нови Козарци за титулу најснажнијег у необичним, изузетно напорним дисциплинама издржљивости, упорности и снаге.

За мештане села Нови Козарци код Кикинде Олимпијске игре у Токију биле су у сенци наспрам 19-ог "Стронгмен Евро Купа", надметања за најснажнијег човека које се овде традиционално одржава. Овога пута победио Дамир Строил из Босне и Херцеговине. Тридесеттрогодишњи Сарајлија је са укупно освојена 32 бода био најбољи међу шест колоса који су се надметали у шест дисциплина попут вуче камиона од 10 тона, ношење кофера од 290 килограма, трка са опререћењем - овога пута четири девојке тј. 323 килограма, или полигон где је део изазова превртање гуме од близу пола тоне.

 

"Из године у годину то поприма све већу и већу популарност, јер ово је по мени један од најтежих спортова на свијету. Ријетко се ко одлучи у почетку бавити колико је то мукотрпан тренажни процес и сама такмичења... уз наду да ће бити још популарније", каже Дамир Строил, победник 19.Стронгман евро купа.

Јозеф Томашевски из Пољске каже да је такмичење у Новим Козарцима одлично сваки пут: "Супер домаћини, супер конкуреција, супер организација. Ја овде наступам седми пут, а први пут је то било 2010-те."

Међу ветеранима Стронгмен такмичења Драган Богојевић, који је и организатор овог надметања у Новим Козарцима. И такмичари и мештани га зову "Супер дека".

"Најстарији сам такмичар. Првак сам ветерана Србије. Прошле године сам био други у Европи. Ја се и даље такмичим као ветеран, такмичим се са сениорима. Имам 55 година, деда два унука. И стварно се борим са момцима од двадесет година, као сениор. То је један велики успех за мене", поносан је Драган Богојевић, из Нових Козараца.

Ови такмичари су практично у сталном тренингу, а предстоје им наступи у Румунији, Турској и на Карибима у оквиру Стронг лиге шампиона која сваки месец организује оваква надметања која прати укупно око две милијарде гледалаца из целог света.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара