Читај ми!

Зрењанинци поносни на веслачицу Јовану Арсић

Званично су почеле Олимпијске игре у Токију, а пре церемоније свечаног отварања прва од српских спортиста наступила је веслачица Јована Арсић. Она је била трећа у својој квалификационој групи и пласирала се директно у четврфинале. Успешан Јованин наступ посебно је обрадовао Зрењанинце.

Пре више од петнаест година Јована Арсић је почела да весла на Бегеју, а пре четири године је из Веслачког клуба "Зренекс" прешла у Црвену звезду. 

Ове године имала је најбоље резултате: трећа на светском купу и пласман на Олимпијске игре. Њена мајка Марина Матић се нада да ће године посвећености овом спорту бити оличене у добром резултату у Токију.

"Много веслања на овој реци. Није било лако, али је Јована упорна и док је ишла у школу, пре школе је долазила на тренинг и, ево, на крају се њен труд исплатио. Чула сам се с Јованом и ноћас имала је трему и по нашем није дала сто посто од себе. Мало је преломила, прва је учествовала, велика одговорност, али мислим да ће бити све много боље", каже Марина Матић.

Нема учесника Олимпијских игара да га не импресионира први наступ, каже Момир Рнић, рукометни репрезентативац, који је дебитовао у Москви 1980. године.

"Имали смо сви трему. Управо је та трема била пресудни фактор да не прикажемо све што знамо. Касније је ишло све боље и боље, али сигурно је да та прва утакмица и први наступ на Олимпијским играма у Москви не може никада да се заборави", наводи Момир Рнић који је три пута учествовао на Олимпијским играма.

Зрењанинци посебно прате ове Олимпијске игре, јер ће уз Јовану Арсић на борилиштима бити још шест спортиста који су чланови зрењанинских клубова или су каријеру почели у овом граду.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво