Читај ми!

Пооштрена правила техничког прегледа нису проблем ако се возило редовно одржава

Контрола исправности моторних возила по новом правилнику спроводи се од 5. јула. Највећа новина на техничком прегледу је то што се његов ток сада снима камерама и што читав процес траје дуже него до сада. Да ли су технички прегледи и возачи у Рашкој и књажевачком крају спремно дочекали новине и каква су њихова искуства у првим данима примене новог правилника?

На линијама за техничке прегледе осим смањеног броја возила која се дневно могу прегледати све остало протиче на уобичајени начин. Већина ауто-сервиса који пружају услуге техничког прегледа набавила је неопходну додатну опрему за рад по новим правилима.

"Има нешто мало више враћених возила, али то су углавном неке ситнице, нека ситна осветљења, мигавац, позиција, дугачко, кратко светло", каже Александар Панајотовић, власник ауто-сервиса у Књажевцу.

"Оно што бисмо могли да кажемо возачима јесте то да они могу проверити, пре доласка, сами, да не би били изложени поновном враћању и како би се избегле гужве", саветује Јелена Првуловић, власница ауто-сервиса у Књажевцу.

"Многима кад кажете треба да имате течност за ветробранско стакло, то је нормално. А шта ће ми у летње доба? Нема то везе, возило мора бити спремно сваког тренутка. Ево, пре неки дан је било непогода, град. Значи мора возило бити спремно", објашњава Миодраг Бабић, власник техничког прегледа из Баљевца.

За све који редовно одржавају возила пооштрена правила техничког прегледа не представљају проблем, истичу возачи.

"Моје возило је старо неких 16, 17 година, до сада је увек пролазило без проблема, надам се да ће тако и бити", каже Саша Милкић из Књажевца.

"Можда је раније нешто могло и да прође. Сад знамо да не може да прође, све мора да буде како треба. А цена? Рачунам да све што треба мора да се плати, шта друго", каже Братислав Дамњановић из Минићева.

Строга примена нових правила, посебно у делу који се односи на контролу издувних гасова и издувног система, одложена је за две године, што ће власницима возила омогућити да их ускладе са прописаним нормама.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи