Читај ми!

Ванредно у појединим деловима Општине Ћићевац

За само пет дана у Општини Ћићевац пало је 193 литра кише по квадратном метру, услед чега су бујични водотоци поплавили 50-так објеката, дворишта и пољопривредно земљиште.

У ПУ "Чаролија" од уторка нема деце. Сви запослени ангажовани су на рашчишћавању и дезинфиковању поплављених просторија јаслене групе, кухиње и котларнице, како би окружење  за 140 малишана било безбедно.

Директорка  Данијела Стаменковић каже: " Јаслена група је у овом тренуку претрпела највећу штету, деца из јаслица неће бити смештена у ову просторију.Али  смо  обезбедили додатну просторију у којој је сада све спаковано, тачно онако по њиховим потребама. Од понедељка ћемо моћи да  кренемо са радом. "

Из подрума основне школе у Ћићевцу уклања се муљ, тешка механизација ангажована је на рашчишћавању десетак путева у граду и околним селима. Иако се вода повукл,а последице су још увек видљиве.

"То је јурила вода путем, носила песак, носила дрвеће, грање. Све је то сишло овде видите и сами. У дворишта улазило, поток је био пун песка, то је ишла вода и преко, чудо је било. Стварно нисам до сада ово доживео," каже мештанин Драган Мишић.

Обилне падавине највише су погодиле Лучину, Сталаћ, Појате и центар Ћићевца где је ван функције и други спрат Општинске управе, због оштећења електроинсталације. Недостатак канализационе мреже створио је додатни проблем.


"Септичке јаме су све биле изле за време поплаве што значи да су све улице, све поплављене површине у претходном периоду сада негде контаминиране, " упозорава председница Општине Ћићевац др Мирјана Кулић, "овим путем апелујем да сви који су имали проблем са поплавом дођу у "Развитак" и узму дезинфекциона средства, како би санирали претходно поплављен површине."

За поплављена старачка домаћинства подела дезинфекционих средстава биће организована, као и обилазак комисије за процену штете. Остали грађани могу да је пријаве у холу општине.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи