За пола године уложено милион и 700 хиљада евра у крагујевачки Универзитетски КЦ

Поред реконструкције мреже кисеоничне терапије за ковид пацијенте, отворена је нова ангиосала, једна од три најсавременије на Балкану, са скенером најновије генерације

Овде нема паузе. Даноноћно, у најкраћем року, збрињавају се  хитна неуролошка стања, болести срца и крвних судова. Нови ангиографски апарат поливалетног типа, омогућава јасну слику, прецизну дијагностику, интервенције које спасавају живот.

Проф.др Владимир Милорадовић, кардиолог УКЦ Крагујевац, истиче: "Захваљујући новој технологији, имамо могућност да визуелизујемо и велике крвне судове, као што је аорта,што нам у перспективи даје могућност да се бавимо уградњом вештачких валува интервентним путем у  овој сали."

 А у Центру за радиологију, у којем се годишње обави око 20.000  прегледа, поред два апарата, нови мултислајсни скенер велике брзине. Омогућиће дијагностику у најкраћем року - без чекања. План је да се број прегледа удвостручи.


"Моћи ћемо да урадимо софистициране дијагностике,  субспецијалистичке прегледе, које раније нисмо могли, из области кардиологије, неурорадиологије, онколошких прегледа," каже др Данијела Баскић,радилог УКЦ Крагујевац.

Уз нове апарате и запошљавње 550 медицинских радника ,у последњих пет година, створени су услови за увођење нових, захтевних роцедура. А најављују се и нова улагања. У име Министарства здравља  проф.др Зоран Радовановић поручује:" Почетак радова на новом Универзитетском клиничком центру значи и долазак нове апаратуре из контингента Светске банке. Дакле, нови скенер, нови ултразвук, нови рентген- Све ће о бити веома брзо овде код нас."
Проф.др Предраг Саздановић, директор УКЦ Крагујевац,додаје: " Након инфраструктурних промена обезбедићемо  интензивну негу на хематологији, као основни корак. Министарство здравља дало око 41 милион за те потребе, да се стекну услови да радимо трансплантацију
костне сржи."

У кругу  Универзитетског клиничког центра у Крагујевцу, положен је камен темељац за изградњу цркве, како би пацијенти који су на лечењу имали духовну подршку.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара