У сиромаштву и туђем стану бољем сутра надају се Ивана и њених седам кћери

Уз саму румунску границу, у селу Ватину, живи породица Токин. Незапослена Ивана Немет и њених седам kћерки живе у неусловној изнајмљеној кући јер немају сопствени кров над главом.

Трошна кућа на крају села Ватин од прошле године привремени је дом Иване Немет, самохране мајке која одгаја седам кћерки. Уз помоћ скромих примања деци једва успева да обезбеди неопходно, а при том неусловну кућу плаћа 10.000 динара месечно.

"Кућа нам треба, ово није моје, ја ово плаћам. То нам је напотребније, за остало-полако. Ово је кућа од моје сетре, она је купила, она исто живи ту у Ватину, као и мајка и две сетре, ја сам овде подстанар," каже Ивана.

Кућа није једино што јој недостаје! Потребна је и гардероба, патике, постељина, покривачи. Деца, наравно, желе и лаптоп.

 Осмочлана породица и поред тешких услова живи у љубави и слози- најстарија Жељана има 17 годидна  и сања да буде фризерка, најмлађа је Анђелија која има 5 година. Све девојчице редовно похађају школу, културне су и надасве скромне . Као и свака мајка, Ивана за своју децу жели бољу будућност.

"Да буду добре, да заврше школу, па ако негде успемо да се запослимо па после," њена је жеља.

 Бољу будућностз за својих седам кћерки Ивана ће тешко успети да обезбеди сама. Акција прикупљања хуманитарне помоћи за Токине већ је покренута на друштвеним мрежама у нади да ће они који имају и моги желети и да помогну овој породици.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара