Деца Јагодине: "Гаврило друже дајемо ти реч, добијамо овај меч."

У прикупљање средстава за лечење седмомесечног Гаврила Ђурђевића из Крагујевца, укључили су се и малишани вртића "Пивара", у Јагодини. У сусрет Ускрсу, правили су украсе за продају. Тродневној акцији одазвали су се и родитељи, донатори, васпитачи, као и ђаци Основних школа.

Песму за Гаврила, написао је Вукашин са својом мамом, а уз песму вредне дечије ручице правиле су протекле две седмице украсе за хунманитарни базар. Ко је непознати другар из Крагујевца коме је потребна помоћ за лечење ови малишани врло добро знају иако имају од три до шест година.

 

"Правили смо неке украсе како би то дали другој деци и да би скупили паре да би Гаврило био здрав", каже Данило.

Да се прикупи неопходан новац за Гаврилово лечење потрудили су се и родитељи и васпитачи, све на иницијативу деце.

"Они су кући вероватно чули од њихових родитеља за Гаврила и онда нама је требало само да се погледамо и да решимо", објашњава Рада Петровић, главна васпитачица у вртићу "Пивара".

"Имали смо велики одзив спонзора, првенствено наших родитеља, а онда је то кренуло и шире, како су се људи сами одазивали тако се ширио и асортиман", додаје васпитачица Јасмина Јовановић.

Уз ускршње украсе и играчке, на хуманитарном базару у дворишту вртића и саксијско и собно цвеће, слаткиши донатора и спонзора. Да помогну дошли су и млађи основци из суседних школа.

"Купила сам за Гаврила јер стварно желим да он буде добро", каже Даница.

"Ја волим кад се деца забављају са играчкама, хоћу да му помогнем", додаје Петар.

За лечење маленог Гаврила Ђурђевића из Крагујевца, потребно је 2,5 милиона евра. Малишани из Јагодине поручују: "Гаврило друже дајем ти реч, добијамо овај меч."

 

 



петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи