Читај ми!

Банатска равница кроз објектив фотографа

Фото сафари у Иванову је манифестација која траје већ 13 година. Фотографи је воле због добре организације и дружења, а ове године окупила је око 150 учесника.

У априлу, кад све озелени и процвета, кад је могуће уживати у пловидби реком, фотографи се окупљају у Иванову код Панчева. Фото сафари омогућава им интеракцију са колегама и много инспиративних призора, зато му се често враћају.

"Модели су више него вољни да испоштују сваки захтев фотографа. Имамо сет у Дому културе, у старим кућама Иванова, амбијент је непоновљив", каже Марко Мишељић, фотограф из Београда.

"Ту су људи који воле птице да сликају, а посебни су људи, који су изузетно љубазни, у сваку кућу може да се уђе, да се слика унутра, људи хоће да позирају", истиче Данило Цветановић, фотограф из Београда.

Прошле године, због короне, манифестација није одржана, а и сада је било неких организационих промена, па су се фотографи окупљали на сетовима у мањим групама, уз маске и дезинфекциона средства. Једна од омиљених локација за фотографисање,осим Дунавца, је црква.

"Ту се види ко је добар фотограф. Онај ко долази 13 година и направи добру фотографију, значи да сваки пут види нешто ново И има нове идеје. А и сваки пут испливају нови аутори са неким новим фотографијама", наглашава Золтан Бисак, фотограф и организатор манифестације.

"Фотографије које се направе на фото сафарију, који је традиционалан и имамо пуно учесника и у време короне, те фотографије стижу свуда по свету, на многе изложбе и самим тим промовишемо село" каже Марко Гуран, директор Дома културе.

Након сафарија уметници бирају најбоље фотографије и шаљу их на конкурс "Иваново у фокусу", а изложба ће бити приређена у августу.


субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи