Ваљево: нема заборављених

Удружење грађана "Аутизам Ваљево" уручило је пакетиће својим члановима. Овом акцијом најављују бројне програме у 2021. години.

Након новогодишњих пакетића, 40-торо деце из ваљевског Удружења грађана "Аутизам" обрадовали су се и божићним поклонима. Брига о деци са аутизмом, за поједине породице из овог Удружења, прва је помоћ коју су добили.

"Ово је прво Удружење које нам је изашло у сусрет што се тиче деце са аутизмом и било каква врста помоћи од њих смо добили стварно, наишли смо на потпуно разумевање и помоћ и подршку", каже Катарина Ђукановић из Ваљева.

 

За своје чланове, Удружење је ореганизовало неколико оваквих акција у протеклој години као и расподелу друге помоћи због пандемије.

Стручна помоћ породицама са аутистичном децом најважнија је активност Удружења.

"Обезбедили смо логопедско дефектолошке третмане, обезбедили смо подршку псхилога, обезбедили смо правну помоћ родитељима деце са аутизмом", објашњава Габријела Шипош, председница УГ "Аутизам" Ваљево.

Ваљевско удружење "Аутизам", уз помоћ донатора, почело је и адаптацију два објекта у селу Моравци код Љига, у којима се планира организовање бесплатног одмора за породице са децом са здравственим проблемима у развоју из целе Србије.

 

 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво