Страни инвеститори све заинтересованији за Панчево

Инфраструктурно опремање северне индустријске зоне и отварање немачке компаније ЗФ донело је Панчеву нове инвестиције. Фабрика Бросе тренутно гради објекте, а ускоро долази и нови инвеститор, такође немачка фирма Навал Бокс, која ће производити транспортне контејнере за медицинске потребе.

 У панчевачкој северној пословној зони, између фабрика ЗФ и Бросе, немачка компанија Навал Бокс купила је земљиште површине 23 хектара, од чега је Град приходовао 178 милиона евра. Ту ће градити фабрику и производити транспортне контејнере.

Саша Павлов, градоначелник Панчева, оцењује да је реч је о инвестицији која ће у  задњој фази износити 70 милиона евра и где ће се отворити до хиљаду нових радних места. Подсећа да заједно са Лидлом последњих година бележе милијарду евра вредне инвестиције у град.

 У овом делу града парцеле је купило и пет домаћих привредних друштава. Када је реч о панчевачким фирмама, највише улаже Стаклара Павле, која је почела изградњу новог производног објекта. Њихови производи извозе се широм Европе и у Америку, а повећана потражња довела је до проширења фабрике.

Марко Тмушић, директор Стакларе каже да се  тренутно гради објекат од 10 хиљада квадрата и нова управна зграда. Биће од 90 до 100 нових запослених, поред постојећих 80.

 Свих 100 хектара северне индустријске зоне предато је инвеститорима, а ради се и у другим деловима града. У јулу почиње изградња филмског студија.

 Навал Бокс почиње градњу већ следећег месеца, план је да фабрика почне са радом  у првим месецима  2021. године.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи