Стигла помоћ за деветочлану породицу Маговац из околине Јагодине

Породица Маговац из Ракитова код Јагодине има седморо деце, ради само отац. Помоћ су потражили преко друштвених мрежа. Одазвало се хуманитарно удружење Огњиште из Панчева.

Маја и Пеђа до сада су делили мали, плави бицикл. Сада су добили још један који је договором припао Маји.

"Зато што је црвен, волим црвену боју, женска је," радује се Маја.


Бицикл, колица, обућа и одећа, храна, средства за хигијену стигли су породици Маговац! У изнајмљеној кући мајка брине о седморо деце, четворо су школског узраста. Имају помоћ града и Центра за социјални рад. Када је породица велика велике су и потребе, па је свака помоћ добродошла.

Мајка Дијана је задовољна и захвална добрим људима. С поносом истиче да су деца добри ђаци и да јој помажу у кућним пословима. Најстарији Бошко од септембра ће у Јагодини уписати смер за кувара. "То ми је жеља још од петог разреда,волим кад  помажем мајци да спремамо јело", каже Бошко. Открива да су му најомиљенији колачи и торте. Од добрих и хуманих људи стигла је и торта за Хелену која прославља 13.рођендан.

У удружењу Огњиште кажу да су за неке породице времена увек тешка, али да се људи одазивају апелима за помоћ. "Нису то милионска средства, за овакве породице помоћ се прикупи у кратком року, реч је о више стотина хиљада динара и доста хране," објашњава  Славко Радојичић.


Удружење "Огњиште " већ се припрема за следећу акцију. Прикупља се помоћ за  вишечлану породицу из Панчева, као и за домско одељење при манастиру Свете Петке у Извору код Параћина.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво