Шапчанка, менаџерка у Светској здравственој организацији

У време пандемије коронавируса, ширење панике и лажних вести спречава тачна и брза информација. У Светској здравственој организацији, информисањем и едукацијом на социјалним медијима бави се једна млада Шапчанка – Александра Кузмановић.

У нашем програму први пут појавила се као успешан мали рецитатор, данас као менаџер! Њен посао је  да "отвори очи", види шта се поставља на друштвеним мрежама о људском здрављу и објављује тачне информације и решења. На шест друштвених мрежа комуницира више десетина милиона људи, због лажних вести каже да је важно да пратимо објаве надлежних инсистуција.

"Препоруке које ми дајемо су за државе, а онда државе усвајају те препоруке и примењују на свом националном или локалном нивоу. Препоручила бих грађанима да осим нас прате и локалне нституције", саветује Александра Кузмановић.

У време пандемије дани су дуги, каже Александра, али јој недостаје још који сат да заврши све обавезе, јер воли посао којем је посвећена. Неке ствари се припремају унапред, доста иде сад и одмах, како се информације мењају и њена комуникација са колегама у организацији прати тај темпо.

Студирала је Факултет организационих наука у Београду, мастер студије у Женеви, где је радила за организацију Уједињених нација. Посебан траг оставила је у Шабачкој гимназији, у којој је данас омињу као пример успешне жене.

Александра Јовановић, професорка енглеског језика у Шабачкој гимназији, сећа се како Александри Кузмановић није било тешко да суботом, док други спавају, порани и сачека шведског амбасадора или индијску амбасадорку. 

Жељу да ради у Светској здравственој организацији пратила је и неверица да је то могуће, признаје Александра Кузмановић. Сада је пет годиа ту запослена и мисли да ако неке ствари заиста желимо и за њих се боримо, оне ће се и десити.

Желећи да се бави информацијом у тренду, ова млада Шапчанка није слутила да ће бити на првој линији фронта у борби против вируса, али и лажних информација. Стручњак је за добру организацију и брзо паковање кофера и верује у крилатицу "Ко у чуда верује, тај чуда и ствара".

 

 

 

 

 

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво