Козји камен на Старој планини, видиковац на коме застаје дах

Видиковац Козји камен је незаобилазна атракција за све оне који посећују Стару планину. Последњих година на највећој планини Србије све је више туриста из целог света. Најлепша успомена је управо фотографија са Козјег камена.

Поглед од кога застаје дах. Омиљено место свих љубитеља природе и посетилаца Старе планине. Доживљај вредан једночасовног планинарења по козјим стазама.

Козји камен је последњих година једно од најпосећенијих места на Старој планини. Са овог видиковца, на 1.180 метара надморске висине, пружа се незабораван поглед на Средњи Висок, Завојско језеро и меандар реке Височице. Сваког викенда овде се окупљају љубитељи природе из целе Србије.

Домаћи посетиоци ове планине сматрају да  Србија може  да замени далеке и атрактивне пределе. Не само да замени, већ и да предњачи у поређењу са њима.

Све више туриста и из иностранства који  последњих година походе парк природе Стара планина. Овде је обележено око 500 километара планинарских стаза до најатрактивнијих места.

Братислав Златков, директор ТО Пирот, каже да стазе пролазе кроз строге резервате природе. Стара планина као дестинација сигурно има доста тога, а циљ Туристичке организације је још више обележених стаза, одмаралишта, излетишта.

Највећа вредност Старе планине, кажу љубитељи природе, јесте то што успешно одолева урбанизацији. За предстојећу сезону сви лежајеви већ су резервисани.

 

 

 

 

 

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи