Панчевачки катамарани спремни за туристе од наступајућег викенда

Туристичка организација Панчево последњих неколико година организује чишћење Тамиша,на деоници од три колометра где је дозвољена пловидба катамараном, а уочи туристичке сезоне.

Иако временске прилике нису биле идеалне, Тамиш су чистили радници Туристичке организације Панчева и Јавно комуналног предузећа "Хигијена". Преко зиме се накупи доста смећа, углавном кеса и пластичних флаша, али и грана и стабала, које могу бити опасне. Већ је неколико чамаца због њих поломљено.

Никола Стоилковић, директор ТО Панчево, каже да има неколико забодених стабала које ометају вожњу катамараном." За безбедност наших путника и свих осталих чамаца и глисера , неопходно је извадити та дебла, како би вожња била несметана," каже он.

ЈКП "Хигијена"  ће потом покупити све што се нађе у реци и изнети на обалу. "Осим овог посла, ми смо сваки дан на кеју и одржавамо га," каже директор Александар Стевановић.

ТО Панчева сваке године вози путнике катамараном по Тамишу. Може се видети  град са воде, сазнати  које су његове највеће знаменитости и најзначанији догађаји  из историје. Туристи највише воле да виде два светионика на ушћу Тамиша у Дунав, који су јединствени у читавој Европи.

Ова сезона почиње предстојећег викенда. Због специфичне ситуације са вирусом корона, вожње ће до 25. јуна бити бесплатне.

Директор ТО  каже да су путници из читавог Јужног Баната, али и да Београђани долазе све чешће. Ове године, чини се, многи неће отићи на море, а то би могло да значи добру туристичку сезону за Панчевце. 

 

 

 

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи