Обнова Куршумлијске бање, први гости наредне године

У Куршумлијској бањи, коју је недавно купила компанија Планинка, отпочели су радови на њеном обнављању. Извођач, куршумлијско предузеће "МБ тим", ангажовало је 30 радника на грађевинским пословима, које би требало да заврше до краја лета. У обнову бање Планинка ће уложити 12 милиона евра и очекује да прве госте прими већ наредне године.

Вариоци, зидари и водоинсталатери, први су се латили посла и отпочели радове на реконструкцији хотела "Жубор", који је недавно купила компанија Планинка из Куршумлије.

"Ради се челична конструкција, подиже се трећи и четврти спрат на објекту, он иде у челику па се после облаже, тако да се челик не види. Врше се покривачки радови, ради се на изради канализације и водовода", каже Милош Чарапић, из МВ Тима Куршумлија.

Хотел "Жубор" је грађен 70-их година прошлог века, по узору на најлепше европске бање, али није радио деценију ипо, па је постао руина. У његову обнову нови власник уложиће више од 12 милиона евра.

"Поштујемо сва правила тако да екипе задужене за одређене послове раде свој посао, ми једноставно надгледамо и функционишемо. Ми смо пред саме мере запослили један број радника, нисмо никога отпустили. Имамо намеру још 70 људи да запослимо који треба да баш овде у хотелу у Куршумлијској бањи да раде, тако да наше су намере да упошљавамо још радника. Уздамо се у мере Владе РС и сматрамо да су изузетно добре управо за оне који треба да превазиђу овај период као што смо ми у туризму, тако да очекујем, без обзира на све страхове од кризе, један добар развојни тренд у наредном периоду", каже Радован Раичевић, генерални директор АД Планинка из Куршумлије.

Поред комплетног реновирања, доградиће се још један спрат и приоритет развоја укључиће здравствени аспект. Планирано је да прве госте, бања у новом руху, дочека наредне сезоне, што је посебно обрадовало малобројне мештане.

Петар Ћојбашић из Куршумлијске бање каже да то мештанима много значи:

"И не само за мештане Куршумлијске бање и села около, већ и за сам град, јер осетиће се неки бољитак и у животу и у напретку."

У бањи је некада годишње боравило више од десет хиљада гостију, који су овде лечили костобољу, реуму и стерилитет.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво