Краљевачка онлајн пијаца

Од када је затворена пијаца у Краљеву, пољопривредници имају проблем како да продају робу која најчешће не може дуго да траје.Решење је дошло у виду онјалн продаје,која функционише већ десети дан.

 Потрошачи не могу да осете мирис и укус надалеко познатог краљевачког сира и кајмака, али се навикавају на нов начин куповине. Продавцима је било још теже. Петочлана породица Симовић из Лађеваца, више од 15 година прави сир и кајмак. Онлине продаја, у овом тренутку је вишеструко корисна.

"Да није овакве врсте продаје, неке количине сира и кајмака би пропале," каже Миле Симовић из Лађеваца. Он додаје да су захваљујући онлајн страници успели да продају млечне производе које су лагеровали због ванредног стања. Обично сачекају два до три дана док прикупе поруџбине, и онда сир и кајмак одвозе потрошачима.

 У Бапском Пољу Марко Орловић шест година има органску производњу меса,воћа и поврћа, и има искуства у онлин продаји.
"Осталим малим пољопривредним произвођачима, који базирају продају својих производа на пијаци, мислим да ово много значи," каже он.

Пијаца Краљево онлајн продаја је идеја краљевчанке Јулијане Раденковић,која је тренутно незапослена, и имала је жељу да помогне пољопривредницима, али и свима који су навикли да пазаре на пијаци.

"Многи од њих у шали кажу да смо у мерама подршке предухитрили Министарство пољопривреде, с обзиром да је ова група управо оно што је њима требало у овом тренутку," каже Јулијана Раденковић, администраторка Фејсбук групе. Са својим пријатељицама, Наташом Јањић и Татјаном Раденковић, свакодневно ажурира податке потенцијалних продаваца.

Понуда је разноврсна, од хране, расада поврћа и цвећа, до свакоднвених потребштина. Као на правој пијаци. А за нешто више од десет дана, колико постоји на друштвеној мрежи Фејсбук, страница виртуелне пијаце већ има више од 3600 чланова.

 

 

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво