Стигли пакети помоћи за најугроженије у Бујановцу

Бујановачка Народна кухиња радила је до краја фебруара, када се завршио осмомесечни период финансирања. Има 1200 корисника, Срба, Албанаца и Рома, и по броју корисника је друга кухиња у Србији.

Најугроженијим породицима, у тридесет месних заједница, Општина и Кризни штаб  поделили су 120 пакета основних животних намирница и средства за хигијену. Очекују и помоћ из Црвеног крста Србије за социјално угрожене и  вишечлане породице.  Из залиха Црвеног Крста је дистрибуирана  помоћ до удаљених планинских села.

 

 


‚‚Наше залихе нису баш  превелике, пре би се рекло да су  скромне, али их Црвени крст врло радо дели у овом тренутку са људима који имају ту потребу. Једно село где смо ми учествовали је село Братослеце, ради се о осам породица у том селу, који су у стању социјалне потребе, јер је већина тог малог места у околини Бујановца - без примања или су то лица са инвалидитетом или они који живе са њима, али немају никаква примања. Притом у селу немају чак ни продавницу", каже Братислав Лазаревић, из Црвеног крста Бујановац.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво