Кад полицајци кувају гулаш

Чланови Интернационалне полицијске асоцијације - ИПА по дванаести пут су се окупили на излетишту Заова код Малог Црнића, на такмичењу у припремању гулаша. Ову асоцијацију чине полицајци из преко шездесет држава света, а домаћин дружења била је ИПА регија Браничево.

Од 2008. године када је основана ИПА регија Браничево, полицајци из Србије и региона окупљају се у Заовачкој шуми, на дружењу, такмичењу у припремању гулаша и пецању. Да мало заједно уживају јер су им и муке заједничке.

„Боримо се на свој начин против неких девијантних понашања, али са друге стране знамо И да се провеселимо овако", истиче Срђан Тубић, ИПА Бањалука.

„Увек се стигне, нађе се времена да се мало провеселимо и забавимо са колегама, другарима И пријатељима" каже Небојша Филиповић, ИПА Крушевац.

ИПА је међународно струковно удружење полицајаца, основано у Енглеској 1950. године. Данас има више од 650 000 чланова у 67 земаља.

„Наше удружење је заступљено и у Савету Европе, Савету безбедности. Све међународне снаге кад иду у помоћ у другим земљама, где се упућују полицијске снаге, консултују се и увек је укључена и наша асоцијација, као струковно удружење полицајаца" каже Драган Петковић, председник ИПА Браничево.

Осим 30-ак полицијских било је и неколико "цивилних" екипа. Градску управу Пожаревца предводио је градоначелник Бане Спасовић а пожаревачки новинари углавном су статирали око котлића, јер су кување гулаша у свом тиму препустили колеги професионалцу. Додуше, истакли су се у дегустирању.

„Ако знају добро да једу, знају и да кувају. Није то само да једеш добро а да не знаш да куваш. Е, сад, ту су нијансе мале где на пример ово сад треба да се потрефи укус комисије", наглашава Славиша Николић, кувар новинарске екипе.

Од 2008. домаћин скупа на неки начин је општина Мало Црниће, на чијој је територији излетиште Заова.

„Ми се заиста радујемо да смо домаћини, да је овако добро посећено, али, поред тога што смо домаћини, ми смо и такмичари" каже Малиша Антонијевић, председник општине Мало Црниће.

Да ли због искуства или домаћег терена, победнички гулаш скували су домаћини из ИПА Браничево. Ипак, свим полицајцима много су важније друге победе-оне против криминала.



 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво