Ко може бити родитељ у СОС дечјем селу у Краљеву

Деца која живе и одрастају у СОС Дечијем селу у Краљеву су без родитељског старања, али имају сву потребну љубав и пажњу захваљујући СОС мамама које су ту да им обезбеде сигуран дом и топло породично окружење. Њихово радно време не постоји. Брига о деци траје 24 сата, 365 дана у години.

Породичне куће у Дечијем селу у Краљеву су велике и комфорне. Зорица Стекић је СОС мама и живи у једној таквој кући са шесторо деце. Најмађем детету, које још не иде у школу, помаже у цртању и срицању првих слова. Десет година живи у СОС селу. Њен нови дом је пун успомена и љубави, како каже.

"Дечија љубав је драгоцена. То је нешто што остаје за цео живот и расте. То је нешто најлепше што се може добити у животу као поклон", каже Зорица Стекић, СОС мама.

Од јуна ове године у СОС селу живе Сузана и Горан. Они су брачни пар и деца су их од срца прихватила што је био први услов да постану СОС родитељи.

"Наша искуства до сада су позитивна. Значи деца су дивна, пуна љубави, њима је потребно пуно љубави коју ми имамо", каже Сузана Стојановић Орловић, СОС мама.

Горан представља, барем до сада, прву очинску фигуру овде, на коју деца могу да се угледају. Сматра да је то велика одговорност.

"Играмо фудбал на терену, кошарку. Има овде преко пута игралиште исто. Значи то је. Предивно је са њима радити, само мора човек да има стрпљења са њима јер опет су то деца која су остављена, она су изгубила поверење. Е сада ми морамо да створимо то поверење код њих", каже Горан Стојановић Орловић - СОС родитељ.

Од маме и родитеља СОС село не захтева да се одрекну свог живота. Овде имају све услове да подижу и своју децу што је повољност, поготово за брачне партнере. Политика Дечијег села уосталом је таква да се родитељи и деца, браћа и сестре, никада не раздвајају.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465



Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи