Поклон деци уместо новогодишњег коктела

У СОС Дечијем селу на Берановцу код Краљева, захваљујући надлежним министарствима, граду Краљеву, али и хуманитарним организацијама, фирмама и људима добре воље, створени су одлични услови за живот, учење и одрастање седамдесетак његових житеља. Друштву донатора придружила се и Градска стамбена агенција која је уместо на прославе определила средства за куповину неопходне гардеробе деци.

За разлику од других јавних предузећа која већ увелико резервишу градске ресторане за новогодишње коктеле, Јавно предузеће Градска стамбена агенција је одлучила да скромна средства определи за куповину гардеробе житељима СПД Дечијег села.

"Не располажемо неким превеликим финансијским средствима изван оних неопходних за нормално функционисање предузеће, али за помоћ деци, ако постоји разумевање и добра воља, а код нас их има, онда се изнађу и средства. Ми ћемо се домаћински понашати, нећемо правити скупе новогодишње прославе, па смо зато деци обезбедили гардеробу која ће им користити. То је само први корак наше сарадње и убудуће ћемо изналазити могућност да помогнемо СОС Дечије село,односно његове житеље", каже млада директорка Градске стамбене агенције Драгана Бикић.

Малишани су се обрадовали поклонима, посебно девојчице с о бзиром да је за њих било и највише одевних предмета: кошуља, блуза, дуксева, панталона...Неком другом приликом више ће добити њихови другови.

"Живот у Дечијем селу у великој мери зависи од донација и свака нам добро додје попут ове од Градске стамбене агенције. Ове пакете с гардеробом деца доживљваку као новогодишње поклоне и зато су им још дражи. Наравно да смо задовољни и овом донацијом, као и оним које добијамо од града, предузеће и хуманих људи", прича Борка Лукић, директорка СОСА Дечијег села.

И ова донација је још једна потврда да су потребе деце у Дечијем селу на првом месту и да се баш овде гради поверење и учи у позитивној заједници која их подржава.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 29. нов 2016, 17:42) - Odbornica Kraljevcanka [нерегистровани]

I tako se moze

Lep gest,nesto novo u tom preduzecu,za razliku od ranijih godina.Verujem da ce ovo biti putokaz i za ostala kraljevacka javna preduzeca

(понедељак, 28. нов 2016, 08:38) - Milena i Dana Konarevo [нерегистровани]

Bas lepo

Bas lep gest,firmu ne kosta puno a deci svaka pomoc dobro dosla.Cestitam Gradskoj stambenoj agenciji i njenoj direktorki.

(петак, 25. нов 2016, 19:26) - Dragan Kraljevo [нерегистровани]

Sve pohvale

Gest ovog kraljevackog preduzeca i njegove direktorke Dragane Bikic je za svaku pohvalu.Jeste usamljen barem u kraljevackim okvirima ali neka bude primer i pouka drugima.