Медаља за добровољног даваоца крви

Једанести мај је национални дан добровољних давалаца крви. Смедеревац Милија Јовановић Дака, од седамнаесте године крв је дао 152 пута. Као војник, дајући крв, спасао је два живота.

Бројна признања и медаље на којима би Миливоју Јовановићу из Смедерева завидели многи спортисти, добијени су не у спорту већ као заслуга за хумани гест којим је помогао многима да се изборе са болешћу или тешком операцијом.

Први пут дао је крв са 17 година, у војсци, јер га је капетан замолио, а потом - свестан хумане стране тог геста - то је чинио три-четири пута годишње.

У Служби трансфузије смедеревског Здравственог центра "Свети Лука" добро познају Даку. Тој установи се сваког дана јави по десетак давалаца.

Миливоје Јовановић позива све младе да крену његовим стопама и дају крв, јер ће на тај начин допринети свом здрављу и здрављу других људи.

rts.smederevo@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи