Креативни распуст за пиротске малишане

Спортски центар и општина Пирот понудили су пиротским малишанима 54 различита, и што је веома важно, бесплатна програма током зимског распуста - од скоро свих спортова до разних креативних радионица. Посебну пажњу привукли су радио аматери који су успели да "сајбер клинце" заинтересују за овај помало заборављени хоби.

Заокупљени компјутерима  и мобилним телефонима, ови пиротски малишани сигурно до сада нису знали да када закаже модерна технологија, алтернатива може  бити - радио веза. Од радио аматера су, кажу,  много сазнали и научили.

"Најинтересантније су ми радио везе и то што могу да упознам нове људе. Научила сам телеграфију, спеловање...Заинтересовао сам се за ово зато што је тата члан радио клуба. Пошто се ја бавим и планинарењем, ово знање се може тамо искористити, јер колико се пута дешавало да се изгубе људи и да је то практично, једини начин да се чују", кажу малишани.

Кроз овакве радионице радио аматери из Пирота који последњих година имају све више чланова, покушавају да анимирају децу  и да их на занимљив начин уведу у свет другачијих комуникација.

"Ти часови морзеове азбуке и телеграфије су им посебно интересантни , јер је то за њих нешто ново.Ово је други вид интересовања, јер се овде истичу посебне склоности и посебни таленти", каже Бојан Божић, Радио клуб Пирот.

Стручњаци посебно истичу значај ваншколских  активности током распуста, јер вишак слободног времена може довести до рискантног понашања деце.

"План за сваки дан подразумева једно успешно биће у 21. веку. Сматрам да кроз планирање слободног времена, заиста можемо учинити много доброг својој деци", каже Тамара Кутлешић Станчић, психолог.

Знања и вештине стечене током распуста отворају нова интересовања, која младим људима  касније могу постати користан и веома интересантан хоби, а можда и животно опредељење.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара