Гран при за Дописничку редакцију РТС-а

У конкуренцији више од две стотине телевизијских аутора из читавог региона, десети фестивал "Прес витез", ове године одржан у Зрењанину, обележили су новинари Радио-телевизије Србије: награђено је шест новинара РТС-а. Продукциони Гран при додељен Дописничкој редакцији, док је титула најбољег новинара припала Драгани Сотировски.

У конкуренцији више од две стотине телевизијских аутора из читавог региона, десети фестивал "Прес витез", ове године одржан у Зрењанину, обележили су новинари Радио-телевизије Србије запаженим наградама у домену информативног и документарног израза.

Додељено је једанаест награда и седам пропратних признања, а новоустановљена награда "Душанка Калањ" припала је новинарки и уредници РТС Ради Ђурић.

"Занимљиво, ово ми је прва награда. У ствари, тек када сам је добила схватила сам да је ово први пут да сам добила награду за ТВ лице", рекла је Рада Ђурић. "Али, лепо је! Мало сам се збунила и нисам знала шта да кажем, а чудно је то за мене..."

Титула најбољег новинара овогодишњег фестивала припала је Драгани Сотировски из Дописништва РТС у Нишу. "Фантастичан је осећај када вас жири прогласи најбољим новинаром", рекла је Драгана Сотировски. "Конкуренција је била изузетно велика, а с обзиром на то да је пензија још далеко, требало би још да се ради, да се и даље буде добар и запажен, како би смо ето и добијали награде, а и мотивисали младе људе
 да нам се придруже."

Новинари, сниматељи и монтажери дописничке мреже РТС-а већ годинама освајају признања "Прес витез".

„Велики изазов и у будућем периоду, не само за мене лично као добитника награде него и за цело Дописништво РТС-а у Шапцу", нагласила је Тања Димитрић Мијаиловић. "Ово јесте новинарска награда иза које стоји и те како добар сниматељски, исто тако и монтажерски рад мојих колега."

"Пошто ове године обележавамо 20 година рада Дописништва РТС у Панчеву, то је био мотив да се пријавим за овај фестивал и изузетно ми је драго што су други људи, пре свега колеге, препознали то што ми радимо", коментарише награду новинар Горан Јовичић.

Драгослав Гогић из крушевачког дописништва РТС-а такође је добио награду:

"Награде мотивишу да се човек мало више удуби у неки свој фах, а то је документарни програм у мом случају. Ја живим од информативног, али ми је срце у документарном програму."

Специјалну диплому "Прес витез" за оригиналну тему - рад на минијатури "Пријатељство без граница" - добила је Надежда Гавриловић из ТВ центра Ужице.

У категорији документарног програма Златну плакету за младог новинара добила је Ана Божовић, за репортажу "Зелени двор", коју је снимила са екипом "Књиге  утисака".

Жири састављен од 15 телевизијских стваралаца ове године је продукцијски Гран при доделио Радио-телевизији Србије и дописничкој мрежи наше куће.

"Ми годишње произведемо око 16 хиљада информативних прилога, више од три и по хиљаде пута се укључимо уживо у програм, што је и суштина модерне телевизије", наглашава мр Ненад Ј. Ристић, одговорни уредник редакције Дописништва РТС-а. "Уз то радимо и за друге редакције унутар наше куће, дабоме и за Радио Београд, тако да је овај Гран при заиста заслужена награда и мотив."

Током десет година постојања ТВ фестивала "Прес витез" представило се више од две хиљаде медијских радника из целог света.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара