Читај ми!

Премијерно "Иза кулиса"

Прокупачко аматерско позориште "Хранислав Драгутиновић" премијерно је извело представу "Иза кулиса", по тексту Мајкла Фрејна, и први пут у заједничкој режији Тијане Петровић и Милана Илића.

Подмлађени прокупачки ансамбл није штедео себе у намери да игра срцем, засмеје публику и покаже решеност да разоткрије и своје и карактере својих ликова.

"Иза свега овога што сте видели стоји заиста велики рад и труд. Пуно од овога што сте видели је заправо истинито, оно што се стварно догађа иза кулиса ушта сам се и сам уверио", каже Предраг Славковић, улога Роџера.

"Чак шта више умемо тако и да сместимо по неком нешто. Уместо сока  ракију, уместо ракије воду, те шале се кратке и лепе", каже Срђан Бактијаревић, улога декоратера.

Представа "Иза кулиса" има за тему театар и на комичан начин приказује недаће које могу задесити глумце на представи и ван ње.

"Ми приказујемо типове глумаца и заиста постоје овакви типови глумаца, само мало искарикирано наравно. Јако смо задовољни, поносни смо на представу коју смо урадили", каже Тијана Петровић, редитељка и директор Дома културе у Прокупљу.

"Да ли има лепшег осећаја после свих ових тренутака и времена које смо провели и борили се за ову представу? Да ли има нечег лепшег од аплауза који смо успели да изазовемо", каже Милан Илић, редитељ, сценограф и улога провалника.

Прокупље одавно нема професионално позориште, нема ни позоришну салу. Има скоро век дугу позоришну традицију, глумце који упркос свему не одустају и публику која воли њихове представе.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

 
 

број коментара 0 Пошаљи коментар