Добра воља нема цену

Алекса Живковић из Пирота већ годину дана помаже суграђанима у плаћању рачуна и куповини. Ценовник нема, а ни предрасуде. Помаже свима и многима је ближи и од поштара и од комшије. Једино се узда у добру вољу корисника својих услуга.

Двадесетогодишњи Алекса Живковић из Пирота, већ годину дана помаже суграђанима у плаћању рачуна и куповини. Све им доставља на кућну адресу, користећи притом - као једино превозно средство и зими и лети - бицикл. Ценовник нема, али се узда се у добру вољу корисника својих услуга.

Пензионер Часлав Џунић каже да му Живковић помаже јер му плаћа комуналије и заказује преглед код лекара. 

Када је видео на интернету да у великим градовима постоје својеврсне "курирске службе" и Алекса је одлучио да упркос скептицизму својих суграђана и он крене у овако необичан подухват. Мотив му каже - није била искључиво зарада.

"Хтео сам да се мало одвојим од Фејзбука и рачунара, да проведем време квалитетније, на отвореном простору, да побегнем из собе. Међутим, сада је већ кренуло и може да се заради неки џепарац", каже Алекса Живковић.

Откако са Црвеним крстом и Општином Пирот учествује у пројекту "Млади за старе", његове услуге за суграђане преко 70 година су бесплатне, а за остале такође нема ценовник, већ је све по принципу "ко колико да".

Алекса каже да му се дешавало пар пута да не плате, али да углавном дају по 200 до 300 динара.

Иако су коментари различити, већина Алексиних вршњака позитивно оцењује његов труд.

Алексин подухват је једна врло лепа ствар пре свега због акције "Млади за старе" где он помаже старијима, а то су најчешће људи који нису у стању сами себи да помогну", каже Марко Спасић.

Добар глас се далеко чује па су за овог малдог Пироћанца сазнали и у фондацији Егзит - чији је био гост на недавно одржаном фестивалу. Тамо је добио и признање "Млади херој".

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 16. авг 2013, 10:56) - anonymous [нерегистровани]

K.I.N.G.

Svaka cast za ovakve stvari koje se mogu procitati i mnogo mladih ljudi bi trebalo da se ugleda na ovog momka,Aleksa da si nam ziv i zdrav!