Читај ми!

Мобом до аутобуског стајалишта

Готово свака кућа у Витковцу код Краљева дала је новац и материјал за аутобуска стајалишта. Када је новац прикупљен, мајстори и младићи из села изградили су два стајалишта, за кратко време и без икакве накнаде.

Већина од 150 основаца из Витковца код Краљева до школе иде пешице, поред магистралног пута Краљево - Крагујевац или аутобусом. Због тога су у селу одлучили да направе барем пристојно и безбедно аутобуско стајалиште.

Млади Витковчани прихватили су се посла, а мајстори, столари и вариоци свог алата. Као некада на мобама или радним акцијама, њих двадесеторо је за неколико дана поставило целу конструкцију за два стајалишта.

"Није битно ко је какав мајстор", сматра Ненад Радивојевић из Витковца. "Најважнија је воља. Када има људи, много тога може да се уради."

Према речима Александра Јовановића, када су скупљали прилоге за стајалишта, одзив људи у селу био је изненађујуће добар.

"Избетонирали смо постоље и поставили конструкцију. Уградили смо лексан и све остало. И клупе смо направили", објашњава Радослав Пејковић Чиле. "Ја сам столар по струци и помогао сам мало селу."

Други столар из Витковца Ранислав Јанићијевић Грле дао је материјал. "Дало је цело село", наглашава Ранислав. "У месној заједници су презадовољни. Уштедели су доста новца јер нису морали да плате ниједну дневницу."

Да су много уштедели, потврђује и Снежана Маџаревић, председница МЗ Витковац: "Уштедели смо на бетонирању, заваривању и постављању лексана. Волонтерским радом младих и села уштедели смо око 70 одсто средстава."

У селу су задовољни што су се млади ангажовали да нешто направе, а кад су увидели да стајалиште и није тако скупо, направили су и друго.

Стајалишта се највише допадају деци, која мисле да би било лепо да им се направе и тротоари.

rts.kraljevo@rts.rs
тел. +381 36 333 465

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара