Читај ми!

Преминуо творац "пиротског чуда"

У Пироту је, у 86. години, преминуо Драган Николић, оснивач и дугогодишњи директор пиротског "Првог маја" - творац пиротског чуда и два аутентична бренда.

У Пироту је, после тешке болести, преминуо оснивач и дугогодишњи директор Индустрије одеће "Први мај" из Пирота Драган Николић (1926-2012).

Николић је добитник бројних признања, један од најпознатијих Пироћанаца и најуспешнијих привредника у бившој Југославији.

Године 1955, са само 28 година, постао је председник општине Пирот.

"Први мај" је основао 1958. године, са неколико десетина радника. На врхунцу моћи, осамдесетих година минулог века,  пиротска индустрија одеће имала је  више од 150 продавница у целој некадашњој Југославији, око 6.300 радника у седам фабрика, библиотеку, дечји вртић, музеј, хотел, стадион.

Драган Николић остаће упамћен по неговању културе рада и стварању брендова, попут Мис колекције и Пироси.

Као велики заљубљеник у спорт, Драган Николић је био оснивач и доживотни председник Фудбалског клуба Раднички.

Комеморација поводом смрти Драгана Николића, одржаће се сутра у 10 часова у  Индустрији одеће "Први мај".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије