Модернизација крагујевачке фабрике

Крагујевачку фабрику "Фијат аутомобили Србија", италијанска компанија планира да у потпуности реновира и модернизује. У току реконструкција кровова и подова, а биће замењене и све инсталације у погонима.

Италијански "Фијат" ће ове године потпуно реконструисати погоне некадашње "Заставине" фабрике аутомобила. Крагујевачку фабрику "Фијат аутомобили Србија" италијанска компанија планира да изгради као најмодернију у Европи.

У току је реконструкција 400.000 квадрата кровова и 100.000 квадрата подова, а биће замењене и све инсталације у погонима како би могле да приме најсавренменију технологију.

Из фабричког круга очишћен је комплетан отпад и опасне материје. Почело је да ради постројење за пречишћавање отпадних вода.

Предстоји допремање и инсталисање опреме, па ће производња новог модела Б класе кренути наредне године.

Екипа РТС-а међу првима је ушла у крагујевачку фабрику "Фијат аутомобили Србија".

Италијански произвођач аутомобила "Фијат" званично је, уплатом 98 милиона евра, крајем децембра прошле године, преузео крагујевачку "Заставу". Реч је о оснивачком улогу у заједничко предузеће са Владом Србије, у којем "Фијат" има 67, а Србија 33 одсто капитала.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво